Läsnäolon voima ja mielenrauha

LÄSNÄOLON VOIMA

MITÄ LÄSNÄOLO TARKOITTAA JOKAPÄIVÄISESSÄ ARJESSA?

Läsnäolo arjessa on sitä, että saa itsensä päivittäin läsnäolon tilaan muistaa hengittää rauhassa ja huomaa hetket, jolloin on automaattisesti läsnä. Hyväksyy olosuhteet ja haluaa olla läsnä. Meidät kun on nykyisin ohjelmoitu kaikenlaisin ylimääräisin virikkein. Läsnäolo on tietoa siitä, että käsittelee hankalatkin asiat koko kehossa tunteiden, ei vain järjen, tasolla.

Olemme koko ajan jossain määrin läsnä, mutta tiedostamisen taso vaihtelee hyvin paljon. Nyt kun elämme netin välityksellä ja ruutujen takana kännykkä kädessä niin moni haluaa tallentaa esimerkiksi auringonnousun tai ystävien tapaamisen huippuhetken Facebookiin, mutta hetkeä ei voi tallentaa. Se pitää elää.

.

MITEN LÄSNÄOLOA VOI OPPIA?

On varmaankin luonnonlahjakkuuksia, jotka osaavat olla aina läsnä ja tehdä sillä perusteella elämänvalintoja, mutta on myös paljon tilanteita kun meidät on ajettu niin ahtaalle, että joka paikassa pitäisi olla samaan aikaan. Se on ihan mahdotonta. Lapsilla läsnäolontaito on luonnostaan. Itse taidan kuulua siihen porukkaan, joka rakastaa olla lapsien kanssa, jolloin aika vaan katoaa. Se on läsnäoloa parhaimmillaan, jos vaan jättää pois kaiken ylimääräisen kuten kännykän, muiden aikataulut ja velvollisuudet. Läsnäolon opettajina voivat olla myös koirat, kissat, lapset tai viisas kirjallisuus. Läsnäoloa voi oppia harjoitusten, valmentajan tai vaikkapa musiikin avulla. Varmasti keksimme yhdessä sinulle sen kyvyn miten voit parantaa omaa läsnäolon taitoasi.

Läsnäolo tarvitsee sekä fyysisen, että henkisen tien. Harjoitellessa on käytävä läpi sisäiset esteet. Kuten kropan treenaaminen, läsnäolon harjoittaminen vaatii mukavuuskynnyksen ylittämistä. Se voi aluksi tuntua hankalalta, mutta kun harjoittelee tarpeeksi, sitä alkaa haluta lisää. Ensin vain on käytävä läpi vaihe, kun se tahmeaa ja vaivalloista.

Jos olet sisäisesti rauhaton, pitää rauhattomuus ensin myöntää itselleen että voit kehittyä olemaan läsnä. On siis oltava tuntemukselle läsnä ja kuulosteltava sitä. Kehon ja mielen harmoniaan ei voi ihan suoraan päästä vaan se löytyy rauhassa tutkiskellen. Näitä kehollisia harjoitteita voimme tehdä yhdessä ja mikä tärkeintä voimme löytää mielenrauhaa.

Noora Nyström meditoimassa rauhallisessa ympäristössä.
Noora Nyström meditoimassa rauhallisessa ympäristössä.